Vaskebræt med bare 15 minutters træning om ugen

Hvem vil ikke gerne have en smal talje oget tonet vaskebræt? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men der skal faktisk ikke mere til end 15 minutter om ugen for at få den veltrænede mave mange drømmer om.

En veltrænet mave er ikke bare køn at se på, men også afgørende for din sundhed. Fedt der sidder på overkroppen og på maven, er oftest det farligste for dit helbred, da det omringer de vitale organer. Derudover er en veltrænet mave også en vigtig del for din styrke og velbefindende, eftersom det også har effekt på andre områder, såsom ryggen og bækkenbunden.
For at få det meste ud af din træning, er det vigtigt at have den rigtige viden. På den måde undgår man, at slide og slæbe i træningscenteret uden at se resultater. Her er nogle af de vigtigste punkter, for at se hurtige resultater.

Træn maven inden morgenmaden.

Det lyder måske farligt, men det er det faktisk slet ikke. Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din træning og derved booste din fedt forbrænding, er det bedst at gøre det om morgenen inden du har indtaget noget. Træner man i løbet af dagen eller efter aftensmad, forbrænder kroppen de kuldhydrater man har indtaget i løbet af dagen. Når man til gengældt træner før morgenmaden, vil kroppen være tvunget til at forbrænde de fedt depoter der er lageret. Vil man derfor gerne tabe fedtet på maven, er det en god ide at træne som noget af det første på dagen. Hvis det lyder for hårdt at træne uden at have indtaget noget, så spis i stedet et stykke frugt såsom en banan inden træning.
Styrketræning er vejen frem til vaskebrættet

Styrketræning er med til at give dig større muskelmasse. Jo større muskelmasse man har, desto større er den konstante forbrændingen i kroppen og derved også ens stofskifte selv i hvile stilling. Forbrændingen forgår ikke kun mens man træner, men fortsætter helt frem til 24-48 timer efter man har trænet. Det vil altså sige at du kan træne om morgen, og stadig have en høj forbrænding, mens du sidder på sofaen sammen aften.

Drop de 100 mavebøjninger.Vaskebræt sådan

De klassiske mavebøjninger er ikke vejen frem til et flot vaskebræt. Arbejder man med en muskelgruppe, såsom mavemusklerne, er det vigtigt at variere træningen. På den måde får man arbejdet med alle de forskellige muskler i maveregionen. Varier træningen i løbet af ugen, ikke bare for at opnå resultater men også for at det ikke bliver for kedeligt. Er træningen for hård eller for kedelig, er man hurtig tilbøjelig til at droppe den efter kort tid. Lav derfor i stedet noget lidt forskelligt og prøv dig frem, og se hvilke øvelser der passer dig bedst.

Sæt et mål og lav planer.

For at kunne holde motivationen er det vigtigt at sætte et mål. Dette mål skal være realistisk og fast. Mange sætter det mål at de gerne vil have en flad og veltrænet mave, men gå i stedet efter noget der kan måles, hvad enten det er i tøj størrelse eller i centimeter. Et eksempel kan være at måle sin talje fra man starter og derved sætte sig et mål om at tabe 3 cm. På den måde er det nemmere at se resultater, hvilket også holder motivationen og lysten oppe. Når dette mål så er sat, er det vigtigt at lave en plan over hvad du vil træne og hvornår. Har man allerede har sat det ind i sin kalender, er der større chance for at man faktisk får det gjort.

Drik masser af vand.

Den har du måske hørt før, men det er der også en grund til. For udover at kunne slukke tørsten har vand den fantastiske egenskab, at den skyller toksiner ud af kroppen. For mange toksiner i kroppen kan nemlig betyde at man lagrer flere fedt depoter end normalt.

Spis det rigtige fedt.

Fedt på kroppen er godt, såfremt det er det rigtige fedt. Der er nemlig stor forskel på de fedtstoffer vi indtager, og hvis du vil have et veltrænet vaskebræt, må du ikke være bange for at indtage fedt. Fedtstoffer inddeles i de mættede og umættede fedtstoffer. De umættede fedtstoffer er dem man helst skal undgå. De findes i madvare såsom margarine, smør og det synlige fedt på kød. For mange af disse fedtstoffer kan i værste faldt danne åreforkalkninger og danne blodpropper. De mættede fedtstoffer er derimod dem man skal holde sig til. Mættede fedtstoffer kan man få i nødder, avokado, æg, fisk og meget mere. Holder du dig til disse fedtstoffer, kan du se frem til mange positive forandringer, der især kan ses på maven, såsom bedre fordøjelsessystem og blødere og fastere hud.

Nyt om personlig træning