Flad mave for altid

Flad mave for altid – undga myterne for hurtige resultater

Der eksisterer en hel del myter og fordomme blandt mennesker. Myter har altid eksisteret, og vil fortsætte med at gøre det, ligeså længe planeten bebos af mennesker. Myterne kan være rettet mod mange forskellige slags ting. Alt lige fra det modsatte køn til fjerne lande, kulturer og befolkningsgrupper.
Dog har myterne et bestemt interessant træk tilfælles. Myter udspringer først og fremmest af uvidenhed. Uvidenhed og frygt for det ukendte. Uvidenhed og frygt for det fjerne. Nøjagtigt det samme gælder også i forhold til fitness verdenen. Velkommen til.

Når du som helt ny, uvidende og nysgerrig træder ind i et træningscenter for første gang, vil du som de fleste blive intimideret af de nye omgivelser, som naturligvis er helt naturligt. Uvidenhed, forvirring og måske frygt over hvilken øvelse og maskine du skal starte med (uden at se helt dumt ud over for de andre i lokalet) og hvor i lokalet du skal starte din træning med. Når du befinder dig i en sådan situation, vil du være i risiko og mere sårbar og mere tilbøjelig til at tro på myter og forkerte informationer.flad mave for altid

Myter er som regel let genkendelige. De er meget firkantede og sort-hvide. I og med du ikke kan leve op myternes såkaldte sandheder, vil måske nu begynde med at være hård mod dig selv. Din indre dialog med dig selv, vil være beskyldende og dømmende. Kritikken er rettet af dig mod dig. Du er nu fanget midt i en meget farlig mental fælde. Den måske med oversete og på samme tid den måske vigtigste grund til, hvorfor de fleste mennesker har det rigtig svært ved at smide de overflødige kilo og dermed opnå sig en flad mave, er netop fordi, de er alt for hårde mod dem selv. Den negative indre monolog har taget styringen.

Undgå så vidt muligt myterne for hurtige, sunde og naturlige resultater. Alene myten om hurtige resultater er en stor myte i sig selv. Hvad er hurtig? Flere kilo på en enkelt uge? Én endegyldig sandhed på alle dine spørgsmål? Der er ingen let udvej. Forsøg ikke at springe over, hvor gærdet er lavest. Dette her er dit liv. Din krop. Dit eventyr. Din rejse. Ting tager tid. Og lade det tage tid. Nyd det. Lær af det. Dette er din rejse, dine erfaringer, dine fejltagelser og dine sejre. Fedttab tager tid. Muskelopbygning tager tid. For at undgå myter, forkerte og skadelige oplysninger, skader på muskler, sener og led, er det altså essentielt at erhverve sig viden fra de rigtige steder om, hvordan
kroppen med alle dens funktioner egentlig fungerer. Indsaml viden. Pas på, hvad du lægger øre til i omklædningsrummet.

Være kritisk

En af de mest velkendte myter om i forbindelse med mavefedt, som desværre ikke helt holder stik, er at maveøvelser får mavefedtet væk. Det kunne være fantastisk, men virkeligheden ser anderledes ud. Man øger sin risiko for at blive tykkere på maven, hvis man for eksempel er stresset, sover for lidt eller drikker for mange øl. Men det omvendte gælder ikke; selv ikke 100 mavebøjninger om dagen kan få mavefedtet væk. Maveøvelser kan kun styrke dine muskler og ved at træne dem, bliver dine muskler mere synlige og stærke samtidig med at du også får en stærk ryg, da mave og ryg påvirker hinanden. Mens hudfedt kun kan i meget ringe omfang mærke, hvad der sker i musklerne nedenunder, og kan af den grund ikke forsvinde, fordi musklerne stimuleres og belastes.

Myten er populær og velkendt, og er i bund og grund spild af tid og ressourcer, hvis du har en stor mængde fedt på maven. På den anden side, hvis du har en delle eller to, kan det kun gavne dig, at lave mavebøjninger, da det vil give både din mave og ryg en styrkende og stabiliserende effekt. Myter eksisterer alle stedet, også i fitness verdenen, dog er det en ganske simpel og enkel ligning du skal følge, for at smide de overflødige kilo. Den eneste vej frem hedder energiunderskud. At forbrænde flere kalorier, end du spiser og drikker. Netop dette vil tære på fedtet over hele kroppen – også på maven.

På en langsom, naturlig og sund måde vil du stille og roligt erfare, at fedtet på hele kroppen reduceres og mavefedtet bliver mindre med tiden. Dine kindben bliver mere synlig, dit kropsfedt i hele kroppen vil blive mindre og til sidst også mavefedtet.
Jagten på den flade mave hurtigst muligt kan lade sig gøre, ved at du også prioritere dig selv først. Stressfulde situationer og manglende søvn kan tage din fokus væk fra dig selv. Hvis du ignorerer dig selv, vil du dermed skabe flere problemer end du kan løse. Altid og hver eneste dag bør du fokusere på dig selv og gøre de ting, du finder underholdende og afstressende.